Kocour - Stout
Pivovar Kocour, Varnsdorf, Okres Děčín, Ústecký kraj, Tschechische Republik
- Typ Obergärig, Irish Coffee Stout
- Alkohol 4.3% vol.
- Stammwürze 12%
- Empfohlene Trinktemperatur liegt bei 7-10°C
- Biobier nein
- Dieses Bier ist hefetrüb
- Probier mal sagt kein Benutzer
Probier mal
Wenn Du angemeldet bist, kannst Du hier Deine Probier-Vorschläge einsehen und ändern.
Du hast dieses Bier noch nicht bewertet
Die Verkostungsanleitung und der Bier-Bewertungsbogen helfen beim Verkosten.
Aktuelle Bierbewertung
62% Rezension zum Kocour - Stout von JPB-76
1 000 ml PET-bottle. Poured in a shaker pint glass an unpasteurized, unfiltered, opaque and impressively black-black ( is more black possible ? ) coloured Irish Coffee Stout with a symbolic tan foamy head that had no retention and no lasting bubbles.No carbonation. No lacing.The aroma is burnt malts, roasted coffee beans, toffee, a spicy note, vanilla and a touch of dark chocolate.The flavour is a cup a black coffee with burnt and roasted coffee beans, dark bitter chocolate and ashes.The mouthfeel is light crispy, quite thin and sourish bitter. The texture is watery to oily.This light bodied Irish Coffee Stout Style has a dry coffeish finish.This Stout is brewed in the Czech Republic by the Kocour brewery in North Bohemia, close to the German boarder. This Czech interpretation of an IIrish Stout is 100 % on the coffeish side. For coffee lovers, easy drinkable, for others ....!